Söpölandian sauma & silmukka

Söpölandian sauma & silmukka

maanantai 30. marraskuuta 2015

Joulukalenteri



Joulu oli taas yllättää. Aamulla havahduin siihen, että kalenteri on laitettava lähtölaskentakuntoon tänään. Siispä töiden jälkeen kaupan ja joulukoristelaatikon kautta kalenteria täyttämään! Ihan ei tunnu vielä jouluiselta, mutta jospa se tästä pikkuhiljaa... Vähän vaan suklaata, joulutorttuja, kynttilöitä ja hyvä kirja. Niistä alkaa minun jouluni rakentua. Kuinka siinä pääset joulutunnelmaan?

lauantai 28. marraskuuta 2015

Tilkkuilua



Lauantaiaamu kului mukavasti tilkkuillen. Olin jo aiemmin leikannut puuvillaisia jämäpaloja tilkuiksi ja nyt sitten ompelin tilkut yhteen. Ommellessa oli hauska muistella vaatteita, joiden ompelusta nämä tilkut ovat jäänet yli. Söpöjä pilkkumekkoja, nopea minuuttimekko, superihana muffinssimekko... Jämätilkuista ompelu on tilkkuilua aidoimmillaan. Tilkkuprojekti jää nyt hetkeksi hautumaan. Tekisinköhän pöytäliinan, piknik-alustan, pienen peiton vai jotakin muuta? Tätä pitää hetki mietiskillä! Sillä välin edistän muita projekteja, ja niitähän riittää. :)

torstai 26. marraskuuta 2015

Sijoituspossu


Kuten kaikki käsityönystävät tiedämme, kankaita ei koskaan voi olla liikaa, ja kankaisiin kulutetut rahat katsotaan sijoittamiseksi. Niinpä en aikaillut, kun Pehemiän joulumarkkinoiden aika koitti. Tilasin lisää Babushka rosesia, palan robokoplaa ja ah-niin-houkuttelevan rupupussin. Olen tilannut rupupussin kerran aikaisemminkin. Silloin se oli pettymys, sillä yllärikankaat eivät oikein natsanneet omaan makuuni. Tällä kertaa tuli kuitenkin kiva possu. Hetken annoin sen huokaista muffinssituolilla, mutta sitten possun sisälmykset saivat kyytiä. Tällä kertaa sisältö oli mieluisa, joten ehkäpä uskallan ottaa riskin vielä toistekin. :)


lauantai 21. marraskuuta 2015

Pikkujouluruusuja


Blogissa on ollut hiljaista, mutta syy ei ole minussa. Vannon, että Söpölandiassa saumuri on surissut tasaiseen tahtiin. Tuotoksia vain ei saa kuvatuksi, kun aina on niin pimeää! Tänään vihdoin ehdin valoisaan aikaan ulos ja sain kuvausjonoa purettua ruusumekon verran. Kangas on Babuska roses (jota oli muuten pakko tilata lisää) ja kaava yhdistelmä parista mekon kaavasta. Menisiköhän tämä pikkujouluihin...?


Oma vaatekaappini täyttyy sellaista tahtia, että tarvitsen kohta isomman talon. Ei hyvä! Olenkin pohdiskellut, että tekisin välillä vaatteita jollekin muulle. Hihkaise siis, jos olet kiinnostunut hankkimaan vaikkapa tällaisen ruusumekon oman vaatevalikoimasi kaunistukseksi. Ehkäpä mekkoja voisi pieni valikoima ilmestyä puotiin. :)