Söpölandian sauma & silmukka

Söpölandian sauma & silmukka

lauantai 30. tammikuuta 2016

Valinnan vaikeus ja arvonnan viimeiset hetket


Viime lauantaina aloittamani neuletyö on kriittisessä vaiheessa. Valintoja pitäisi tehdä. Tekisinkö perinteiset pitkävartiset sukat vai päkiästä ja kantapäästä avoimet joogasukat? Kas, siinäpä pulma! Muutaman sentin päästä on päätös tehtävä, enkä nyt kyllä tiedä yhtään. Tilanne on lähes yhtä paha kuin kolmenkympin kriisi! :D

Arvonta on muuten käynnissä huomiseen keskiyöhön saakka. Vielä ehtii!

lauantai 23. tammikuuta 2016

Puodin päivitystä

Made in Korso -tapahtuman jäljiltä puotiin jäi yllin kyllin päivitettävää. Lauantai-ilta onkin kulunut mukavasti teekupposen äärellä Facebook-puotia päivitellessä. :)

       
Puodista löytyy nyt mm. nämä herkullisen väriset varakassit. Varakassi käsilaukussa on hyvä aloittaa taistelu muovipussitonta maailmaa vastaan!


Lisäksi puodissa on erä peruspaitoja kivoilla kuoseilla. Batcat on oma suosikkini.


Muutama uusi tunikakin pääsi myyntiin.


Vihdoin saatavilla myös leveähelmainen Babushka roses -mekko (peräti kaksin kappalein). 

 
Babushka roses -kuosia löytyy myös fleecevuorillisista lapasista.


Puodista löytyy nyt myös korvakoruja, ponnareita, magneetteja, pinssejä ja muita pieniä ihanuuksia.

Käyhän siis kurkkaamassa puotiini! :)

perjantai 22. tammikuuta 2016

Made in Korso

Hipheihuraa! Huomenna järjestetään Made in Korso -tapahtuma Korson nuorisotalolla klo 12-15. Olen siellä myymässä käsitöitäni. Tarjolla koruja, kasseja, tilkkutyynyjä, lapasia, villasukkia, vaatteita ja muita ihanuuksia. Tulkaahan moikkaamaan! :) 

Tarkkasilmäisimmät bongaavat vaaterekistä kaksi Babushka roses -mekkoa. Niitä on tällä hetkellä saatavilla nuo kaksi kappaletta xs-s-koossa. Hinta on 80 euroa. Päivittelen markkinoiden jälkeen ne ja muutkin jutut Facebook-puotiini.

Muistathan myös osallistua arvontaan!

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Farkkumekko


Ompelin farkkumekon Suuren käsityölehden (4/15) ohjetta soveltaen. Alkuperäisessä kaavassa mekossa on pitkät hihat ja kaulus, mutta omasta versiostani tein hihattoman ja muokkasin pääntietä. Kesällä mekko menee sellaisenaan. Kylmempään aikaan alla toimii trikoopaita. Tykkään!

PS. Vielä ehdit mukaan arvontaan!

lauantai 9. tammikuuta 2016

Villapaita talvipakkasille


Pitkällisen ja hartaan neulontaurakan seurauksena valmistui tämä leveähelmainen neulepaita. Lanka on Seitsemän veljestä Raita (jonka viimeinen kerä on vihdoin viimein käytetty, huh!) ja ohje Novitan omilla sävellyksillä.


Mitä tästä opin? Tee tulevaisuudessa raglanhihaiset neuleet suljettuna neuleena. Tasona neulottujen kappaleiden ompeleminen jälkikäteen on syvältä. Toiseksi, älä valmista housujen kanssa käytettäviä vaatteita, jos pidät mieluummin mekkoja.


Jos et vielä ole osallistunut arvontaan, käyhän osallistumassa!

perjantai 8. tammikuuta 2016

Sinapinkeltaista


Toinenkin tunika hyväksi havaitulla kaavalla. Tällä kertaa ei aniliininpunaista, eikä sinistä, vaan sinapinkeltaista. Nyt on Söpölandiassa maailmankirjat sekaisin! Kangas on Majapuulta ja kiva piristys talven keskelle.


PS. Arvonta on edelleen käynnissä! :)


keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Pöllötunika


Pehemiän possupussista paljastui tämä pöllötrikoo, joka ei aluksi puhutellut (kenties liian vähän aniliininpunaista), mutta farkkujen kaverina toimiikin lopulta ihan kivasti. Tunika on valmiskaavan pohjalta itselle sopivaksi muokattu.

Muistathan käydä osallistumassa arvontaan! :)


tiistai 5. tammikuuta 2016

Lämmikettä pakkaspäiviin



Olen laittanut sivuun vaateompelusta ylijääneitä trikoo- ja neulospaloja. Tänään kovan pakkasen innoittamana kehittelin kaavan trikoolapaselle, johon tulee lämmikkeeksi fleecevuori. Yhdet lapaset sain valmiiksi asti, mutta muut jäivät vielä odottamaan lisätilausta mustaa resoria.


Lapaset tulevat piakkoin myyntiin Söpölandian puotiin sekä Made in Korso -tapahtumaan Korson nuorisotalolle 23.1. klo 12-15.


PS. Arvontaan ehtii vielä hyvin mukaan! :)

Mekkoja ja huiveja puotiin

Pitkästä aikaa puotiin on tulossa päivitystä. Leikkaus ja saumuriompelu etenevät yleensä vauhdikkaasti, mutta sen jälkeen vaatteet jämähtävät kaksoistikkausjonoon ja sen jälkeen kuvausjonoon. Mutta vihdoin jotain ehti puotiin asti! :)


Violetti ruusumekko joustavasta puuvillatrikoosta. Koko XS-S. 60 €


T-paita-hihainen Babushka roses-mekko puuvillatrikoosta. Koko XS-S. 40 €


Tuubihuivi puuvillatrikoosta. 25 €


Babushka roses -tuubihuivi puuvillatrikoosta. 25 €


Nämä ihanuudet puodissa ihan kohta! :)

perjantai 1. tammikuuta 2016

Viime vuoden käsityökohokohdat + arvonta

Vuoden vaihduttua on mukavaa muistella mennyttä vuotta ja suunnitella tulevaa. Valitsin viime vuoden tapaan menneen vuoden lempparikäsityöni. Oli hauskaa huomata, että painotus on selvästi ollut vaateompelussa. Taidotkin ovat vuoden varrella lisääntyneet, sillä alkuvuodesta ompelemani vaatteet ovat päätyneet nyt fiksailtavien vaatteiden kasaan. Milloin ei pääntien muoto miellytä, milloin olen hutiloinut helman kanssa. Nirsous lisääntyy ommellessa! :)

Uuden vuoden kunniaksi järjestän arvonnan, jonka onnekas voittaja saa itselleen Neulojan niksit -kirjan, kolme kerää ihanaa aniliininpunaista (tietty!) villalankaa ja lankaan sopivat puikot. Osallistua voi täällä blogissa tai Söpölandian Facebook-sivuilla. Kommentoi, mikä on oma suosikkisi lempparilistaltani, jätä yhteystiedot ja kerro vielä kuinka monella arvalla olet mukana (1 arpa = satunnainen vierailija, 2 arpaa = blogin lukija tai facebook-tykkääjä, 3 arpaa = blogin lukija ja facebook-tykkääjä). Arvonta on käynnissä tammikuun ajan. Onnea arvontaan!


Tässä viime vuoden lempikäsityöni sekajärjestyksessä: