Söpölandian sauma & silmukka

Söpölandian sauma & silmukka

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kotinoidan takki


Jokainen itseäänkunnioittava kotinoita tarvitsee kotinoidan takin! Tästä Novitan (Kevät 2012) ohjeella neulotusta kirjoneuletakista ei suinkaan pitänyt tulla kotinoidan takki, mutta toisin kävi. Laskeskelin kyllä aluksi neuletiheyksiä tietoisena löysästä käsialastani. Leveys oli melko ok, mutta silmukoiden korkeudessa oli jonkinasteista heittoa. Ajattelin, ettei se haittaa. Tuleepahan vähän pidempi jakku. Jep jep. Niin tuli! :D Ihan kivahan tuo on, ei siinä. Tuolle löysälle käsialalle tosin täytyy nyt kyllä ruveta tekemään jotakin! Kohtalotovereita?


Pääseekö tällä näytöllä ensi kesäksi Muumimaailmaan noidaksi? Tai pääsiäismunatehtaalle laadunvalvojaksi? Headhunterit, ottakee yhteyttä!

lauantai 27. helmikuuta 2016

Maatuskat kevätauringossa


Ihana kevättalven auringonpaiste houkutteli maatuskat ulos kuvattavaksi. Joka tyypin kaavakirjan kaavalla ommeltu tunika on ollut jo useamman kuukauden ahkerassa käytössä. Tykkään! Merinovilla lämmittää mukavasti, mutta ei liikaa. Merinovillavaatteita voisi ommella lisää. Tulisipa ensi syksynä oikein kivoja merinovillakuoseja!


Tunikan ylijäämäpaloista riittii juuri ja juuri yksiin lapasiin, jotka voi joku maatuskoiden ystävä itselleen puodista hankkia. :) Kaikki lapaset vielä parin päivän ajan kympillä!

Suunnittelen parhaillaan puodin kevät- ja kesämallistoa. Kivoja mekkoja olisi luvassa! Siihen liittyen jostakin tuosta blogin oikeasta sivusta löytyy kysely. Käyhän vastaamassa! :)

torstai 25. helmikuuta 2016

Yöpaidalle kaverit


Yöpaita valmistui hirmuisen taistelun jälkeen jo aikaa sitten. Ihme kyllä, mutta huomattavasti helppotöisemmät housut jämähtivät keskeneräisten pinoon useaksi kuukaudeksi. No, nyt ne vihdoin valmistuivat!

Siivosin eilen kangaslaatikoita Bloppista varten. Valikoin samalla pinon kankaita seuraavia projekteja varten. Luvassa on raitoja, palloja ja kukkia sekä jotakin yksiväristä. :)

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Bloppis!

Talvilomalla on aikaa myllätä kangasvarastoja. Myllerryksestä seuraa Söpölandian ensimmäinen blogikirppis eli bloppis! Hiphiphuraa ja tervetuloa ostoksille! :)

Kuinka se käy?
1. Kankaat ovat hyväkuntoisia ja ehjiä. Osa niistä on käynyt kutistuspesussa, osa ei. Osa kankaista on jäännöspaloja, jolloin mitoissa on ilmoitettu suurimman yhtenäisen alueen ala. Bonuksena saattaa tulla enemmänkin kangasta. En voi taata, että värit näkyvät luonnollisina. Pahimmat väriheitot lukevat kuvauksessa. Taloudessa ei ole lemmikkejä, eikä tupakoitsijoita. :)
2. Jos haluat ostaa jotakin, jätä kommentti, jossa kerrot ostoksesi ja sähköpostiosoitteesi. Laitan sinulle postia. Vaihtoehtoisesti voit laittaa suoraan sähköpostia osoitteeseen sopolandian@gmail.com. Saat sähköpostitse tilitietoni maksua varten.
3. Ostosten hintaan lisätään postituskulut painon mukaan. Ostokset maksetaan tilille. Kun maksu näkyy tililläni, paketti lähtee postiin. Ostokset voi vaihtoehtoisesti noutaa Vantaalta.

Romanttinen trikookangas (leveys 150 cm, pituus 40 cm) 5 €

Jäätelötrikoo (leveys 180 cm, pituus 1 m) 20 €

Pilkullinen trikoo (leveys 160 cm, pituus 35 cm) 5 €

Tummansininen pellavasekoite(?)kangas (leveys 150 cm, pituus 140 cm) ja yhteensopiva vuorikangas (leveys 150 cm, pituus 160 cm) yhteensä 20 €

Valkoisella ruusukirjailulla koristeltu pinkki kangas (väri vääristää siniseen, todellinen väri pinkki + valkoinen) (leveys 140 cm, pituus 50 cm) 5 €

Kukkakuvioinen hiukan joustava farkkukangas (leveys 150 cm, pituus 180 cm) 25 €

Roosanvärinen pitsikangas (leveys 130 cm, pituus 130 cm) ja yhteensopiva vuorikangas (leveys 130 cm, pituus 100 cm) yhteensä 20 €

Raidallinen trikookangas (leveys 160 cm, pituus 115 cm) 20 €

Marimekko Vihkiruusu -puuvilla (leveys 140 cm, pituus 200 cm) 50 €

Guccin laadukas villakangas, jonka toisella puolella liimattuna tukeva vuorikangas -> tosi ryhdikäs ja kauniisti istuva kangas! Väri tumma harmaa, kuvassa korostuu liiaksi vaaleammat yksityiskohdat (leveys 160 cm, pituus 85 cm) 25 €

Musta (kuva vääristää) pitsikuvioinen kangas (leveys 150 cm, pituus 40 cm) 5€

Kurkkaa myös puotiin! Bloppiksen ja puodin ostokset kulkevat kätevästi samassa paketissa. Juuri nyt tarjouksessa nämä ihanat lapaset!


maanantai 22. helmikuuta 2016

Hiihtolomatarjous puodissa!

Hiihtoloman ensimmäisen päivän kunniaksi pätkähti puotiin hykerryttävä hinta-ale! Kaikki lapaset helmikuun loppuun asti kympillä (normaalisti 18 e). Lapasissa on lämmin fleecevuori ja resori pitää tumput kädessä vauhdikkaammassakin menossa. Kuosivaihtoehtoja on kolme: Babushka roses, Sulka ja Maatuska. Tilaus onnistuu Facebookin tai sähköpostin (sopolandian@gmail.com) kautta. 





keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Bokserit miehelle


Kauhean taistelun jälkeen sain miehen bokserit valmiiksi. Kaava on Suuresta käsityölehdestä, mutta tarkemmalla numerolla tuskin on väliä, sillä jouduin muokkaamaan boksereita ankaralla kädellä. Sivusaumoista senttikaupalla pois, samoin vyötäröltä. Sen seurauksena napitkin ovat kummallisen ylhäällä. Tulipahan taisteltua, mutta seuraaviin boksereihin taidan etsiä toisen kaavan.

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Taikajuoma flunssaa vastaan


Töissä kiertää nyt talviflunssa, ja perjantaina huomasin itsekin ensimmäiset oireet. Vaan sairastaminen ei napostellut, joten keittelin talviflunssanvastaisen taikajuoman. Kas näin:

Talviflunssanvastainen sitruuna-inkiväärijuoma

pala inkivääriä
1-2 sitruunaa
1l vettä

1. Kuori ja paloittele inkivääri.
2. Purista sitruunasta mehu.
3. Kiehauta sitruunamehu ja inkivääri kattilassa. Lisää vesi ja kiehauta uudelleen.
4. Siivilöi juoma termoskannuun, jotta juoma pysyy lämpimänä. Nauti hunajan kera.

Juoma taitaa oikeasti toimia! Keittelin juomaerän kahtena iltana. Flunssaoireet pysyivät alkuun lievinä ja kolmantena päivänä katosivat tyystin. Siitä riemastuneena ompelin termoskannulleni söpön muffinssipäällisen. Ihan ei tullut sellainen kuin visioin, mutta menkööt. Ainakin flunssa on karkotettu!


torstai 4. helmikuuta 2016

Vaikea valinta ja arvonnan voittaja ratkaistu!


Viimeksi pähkin, tuleeko varresta perusukka vai joogasukka. Perussukkahan siitä. Joogasukat menevät to-do-listalle, mutta kirkkaammilla väreillä. Taustalla tänään Pehemiän paketista kuoriutunut jäniskangas, josta teen miehelle olohousut.

Vaikean valinnan ohella myös arvonnan voittaja on selvillä. Onnea Hippu! Seurailehan postiasi. :) Kiitos kaikille osallistuneille. Seuraavan kerran arvotaan, kun facebook-sivuilla ylittyy 50 tykkääjän raja. Mars tykkäämään, siis! :)